Aloitetaan näytelmillä. Lauantaina käytiin Jyväskylän KV näyttelyssä. Shelteistä mukana oli Hyrrä ja Riisi, lisäksi mukana oli siskoni welsh corgi pembroke-pentu Summa.

Shelttejä oli ilmoitettu huimat 79 kpl. Ensiesiintymisen kehässä tekivät Brillin (C. Brilliant Star) Funnytail-lapsukaiset Senna ja Viekas. Kovasti kummassakin on äitinsä piirteitä.

Riisin esiintyminen meni vähän huonosti. Neiti oli ensimmäistä kertaa isossa hallissa ja reagoi jonkun verran ihmis- ja koirapaljouteen. Pöydällä seisominen meni hyvin mutta liikkumisessa on parantamisen varaa. Riisi sai kuitenkin EH:n ja hyvän arvostelun joten suht tyytyväinen olen.
Vili oli myös ilmoitettu ja sai H:n. Vili esiintyi tosi hienosti. Mahtavan turkin on pieni poika kasvattanut:)

Hyrrä on pudottanut turkkiaan ja oli siis aivan kalju. Pohjavillasta ei tietoakaan, rinnuksia vähän jäljellä ja pienet pussihousut. Mietin monta kertaa että vienkö kehään ollenkaan mutta halusin arvostelun nimenomaan tältä tuomarilta. Hyrrä käyttäytyi kehässä kun pahainen kakara . Yritti pummata makupaloja takana olevalta naiselta, istui vähän väliä, etsi makupaloja maasta ja ei seisonut juurikaan aloillaan. Kaikesta tästä huolimatta Hyrrä sai EH:n! Vähänkö olin yllättynyt.
Arvostelu: " Ihannekokoa suurempi vielä kevytrunkoinen narttu. Oikea pitkä päänkiila, reilusti taittuvat korvat. Etuosan tulee tiivistyä. Vaihtumassa oleva karva, epäpuhdas sininen väri. Pitkät linjat. Miellyttävä käytös. Esitetään edukseen". Tuomarina Päivi Eerola.

Sitten ihaniin pentuihin jotka alkavat muistuttaa koiraa. Niitä voisi katsella vaikka koko päivän. Pennut liikkuvat jo hyvin ja tänään purin pentulaatikonkin pois kun eivät siellä enää viihtyneet. Yrittävät kovasti jo leikkiä keskenään ja välillä kuulostaa olevan jo tappeluitakin. Lotta-emo menee aina siinä vaiheessa rauhoittelemaan tilannetta. Jauhelihaa on maisteltu muutamana päivänä ja kyllä maistuu. Olisi mennyt sormetkin jos hampaat olisivat yhtään isommat. Matolääke ei tehnyt kumma kyllä samaa vaikutusta .


merle uros2 ja trikki uros


merle narttu ja alla merle uros1


kimppakivaa by merlet


trikki narttu ja alla trikki uros


trikki narttu tutustuu vesikuppiin


Merle narttu maistelee tuolinjalkaa


merle narttu, trikki uros ja merle uros1